Zestrea Round Sticker
Zestrea Round Sticker

Zestrea este creat de o echipă românească formată din Maria Surducan, Alex Pațiu, Laura Bularca și Horațiu Roman. Conceput original ca un prototip la Clujotronic, Zestrea s-a dovedit a fi bine primit. De aceea, ne-am încercat norocul pe Kickstarter pentru a produce primele copii comerciale. Campania a fost de succes, iar acum vindem Zestrea chiar aici pe site, precum și prin câțiva distribuitori de încredere.

IMG_1665
IMG_1658

a marriage negotiation board game about ridiculous Romanian traditions, arranging weddings, and surviving Hard Times

3-6 players

45-90 mins

Age: 12+

"Provided you have some fun people at the table, this game is an absolute blast to play. The emphasis on the interactions that players must have, and the talks that these interactions provide are amazing, and they are, in my opinion, the staple on which this game was designed."


-Daniel Andercău, Facebook review

"I highly recommend this game, and my only criticism is that I want more of it. I look forward to any expansions they might release!"

- Patrik Lasota, Facebook review

Zestrea este un joc original românesc despre boieri și țărani, nunți și mișmașuri tradiționale românești, negocieri dubioase și supraviețuit Vremuri Grele. 

Zestrea este un joc original românesc în care jucătorii sunt boieri. Pe moșia lor trăiesc țărani, care se căsătoresc, lucrează pământul și își văd de viețile lor. Boierii (jucătorii) pot să le influențeze viețile pe parcursul jocului dând cu zarul și jucând cărți de Soartă.


Între timp, viața decurge în ritmul ei haotic, cu bune și mai ales cu rele. Țăranii fac copii, le e foame, se iau la bătaie și multe alte nebunii. Pentru toate acestea plătesc, firește, boierii.

Uită-te la un film de circa 7 minute și învață să joci Zestrea (avem subtitluri ăn română)

Ești gata de joc? Pe lângă manualul video, ți-am pregătit și un playlist plin de cântece tradiționale românești, numai bune pentru jucat Zestrea!


Zestrea are, desigur, și manuale clasice care descriu în detaliu regulile de joc. Le poți consulta chiar acum: 

Hai cu noi pe cele mai populare rețele sociale!

Zestrea on BoardGameGeek

CE SPUNE LUMEA...

"Un fel de Game of Thrones rural, de subzistenţă, care mai şi arată ca un covor adorabil." - Utopia Balcanică

"Un joc super amuzant, ne simtim bine mereu!" - Adelina Mihaela

"Un joc "boieresc" ca să-i zic așa. Stai jos, bei , dai cu zarul...și mai ales râzi. Ai cam de toate...suspans, nuntă, umor de situație, vechi și nou, negociere, trădări, faliment, "blestemul pământului"...ș-al iubirii...ș-al iubirii....Lipsesc decât(!) înmormântările ...Dar sunt convins că vin și alea și abia aștept primul add-on! Puneți mâna și strângeți zestre că vin vremuri grele (prietenii știu de ce)" - Paul Pandrea

Zestrea
Zestrea
Zestrea
Zestrea

Echipa Zestrea este 100% transilvăneană, compusă din trei clujeni și o brașoveancă. Alex Pațiu și Horațiu Roman sunt prieteni din copilărie și cei care au inventat conceptul Zestrea la un gamejam la Clujotronic. Maria Surducan este artista responsabilă de identitatea vizuală a Zestrei, iar Laura Bularca este brașoveanca ce se ocupă de planuri de afaceri, publishing, distribuție, marketing, PR, campanii Kickstarter, publicitate și altele.